mandag den 22. august 2011

Thai-skole, kultur og shopping

Nu er det 14 dage siden jeg rejste hjemmefra og det er vist på tide at komme med en lille opdatering.
Den lange flyvetur, fordelt over 3 steder var ikke det morsommeste jeg har prøvet.Vi skulle mellemlande i Berlin og Düsseldorf, inden den stod på 10,5 time mod Bangkok. Jeg er ikke god til at sove i fly, så da vi endelig landede i Bangkok onsdag formiddag, lokal tid, var jeg rigtig træt. Men man fandt alligevel kræfterne til at overvellæs over at man skal bo her i 3 måneder. Vi blev af vores søde kontaktperson Sureewan i lufthavnen. På vej hen vil vores lejligheds kompleks, Sarasinee Mansion, så vi en død, formentlig narkoman, liggende på gaden. Ambulancefolk havde sat plaster over hans stik i armen og der stillede mange folk rundt omkring ham og kiggede på ham. Velkommen til Bangkok tænkte vi alle... Vi var dog advaret hjemme fra at det var en fattigt kvarter vi skulle bo i.
Vores lejlighed er ca. 100 m2 og der er stor stue og køkken i ét. 2 soveværelser, et lille og et stort og der er 2 badeværelser. Vi bor på 13. sal med en fantastisk udsigt ud over byen. Udsigten er helt sikkert bedst om aftenen, hvor man kan se det flotte lys fra alle højhusene. Der kan man heller ikke se så meget af slumkvarteret. Lejligheden er ikke helt optimal, for efter et par dage med regnvejr, begyndte der at rende vand ned af væggen bag min seng. Vi fik heldigvis en anden lejlighed og den holder tæt indtil videre. Vi har også husdyr her: små myrer over alt (også i sengen), en kakerlak og et firben.

De første 5 dage blev brugt til at lokalisere os i området, hvor vi kunne handle ind og hvor de gode shopping centre er henne. Og shopping er en skøn ting her over. Det er super billigt og alligevel pruttes der om alt. Man er vel en jyde.
Lørdag d. 12 var det dronningens fødselsdag og vi var nogle stykker der tog ind til Grand Palace, for at se hvordan thaierne fejre den royale fødselsdag. Vores første problem var at vi var urelementeret påklædt. Shorts og tørklæde over skulderne var ikke nok. Så jeg måtte købe nogle store lange bukser og låne en skjorte. Hvilket forklare hvorfor jeg har sådan noget mærkeligt tøj på, på mine billeder der fra. Det er et imponerende sted med guldfigurer og mosaikker over alt.

Søndag blev vi hentet og tog på en dags tur til Ayutthaya og så den gamle konge by. Vi så også nogle andre templer og fik dejlig thai-buffet til frokost. Vi havde 2 guider med og vi havde en super hyggelig dag.

Mandag-lørdag gik med thai skole. Fra kl. 8-15. Det var hårdt at bliver undervist på thai-maner, hvor man sidder stille og skal lytte, lærer og huske. Det er ikke lige en undervisnings form jeg er vandt til, så der skulle noget slik og prikken til, for at kunne holde koncentrationen. Jeg syntes ikke at det alt sammen var lige relevant, men nu får jeg at se i praktikken, hvor meget der r hængt ved. Tror jeg lærer sproget hurtigere ved at være ude i det, end bare på en skolebænk. Det bliver en spændende udfordring.
Søndag var vores eneste fridag, så den blev brugt på at tage til weekend-marked. Et enormt stort virvar af boder med mad, tøj, boligindretning og alt hvad hjertet ellers begærer. Det er det største marked jeg nogensinde har oplevet og på de 3 timer vi var der, fik vi kun set en lille del af det. Fik blandt andet købt en stor sort Buddha figur på 3,5 kg, som jeg glæder mig til at se stå der hjemme, som et minde om en forhåbentlig skøn tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar